Vigtige veje på pause

Torsdag morgen kom det frem, at en række vejbyggerier sættes på pause. En milliard kroner i Infrastrukturfonden til trafikprojekter bliver nemlig ikke udmøntet, oplyser Finansministeriet.

I det Midt- og Vestjyske område vil en række renoveringer og udbygninger af vejene blive udskudt på ubestemt tid. Det står klart efter venstre torsdag meldte ud, at de ikke vil bruge den milliard, der er bl.a. er reserveret til nye veje i Infrastrukturfonden.

En beslutning, der ærger venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorenzen, der er valgt i Vestjyllands storkreds. Før valget talte han varmt for en hurtigt udvidelse og forbedring af vejnettet i Midt- og Vestjylland.

- Det er rigtig, rigtig ærgerligt. Der er mange påtrængende vejprojekter rundt omkring i Danmark - herunder i vores landsdel. Derfor er det ærgerligt, at det kasseftersyn, vi lavede i statskassen lige efter valget har vist, at den tidligere regering har strakt økonomien til bristepunktet. Det gælder blandt andet de statslige anlægsbudgetter, hvor man har sprængt anlægsloftet. Det nationale anlægsloft - og derfor er vi nødt til at trykke på pauseknappen, siger han til TV MIDTVEST. 

Nogle af de vejforbedringer, der i første omgang er sat på pause, er udbygnignen af rute 34 mellem Herning og Skive. Herunder omfartsvejen omkring Haderup. Derudover er arbejdet med rute 26 mellem E45 og Fårvang og en planlagt 2+1 vej mellem Herning og Ringkøbing sat på pause. 

- Det er pauseknappen, vi trykker på. Det er ikke stopknappen, men jeg vil ikke sætte årstal på, hvornår vi går i gang igen. Jeg håber, det ikke varer så længe, for der er virkelig brug for, at vi får forbedret vores vejnet som forudsætning for vækst og jobskabelse herunder i Midt- og Vestjylland, siger trafikordføreren.

Se hele interviewet med Kristian Pihl Lorenzen her:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.