Videokonferencer afliver spildtid hos politiet

Midt- og Vestjyllands Politi sparer tid og penge på videokonferencer. Når varetægtsfængslingen skal forlænges, foregår det allerede flere steder via video (Arkivfoto).

140520-politi_0.jpg

Videokonferencer mellem retssale, arresthuse og anklagere sparer allerede masser af tid og penge hos Midt- og Vestjyllands Politi.

I stedet for at sende to betjente afsted til retten med den varetægtsfængslede, og også få hentet en anklager ind, kan for eksempel fristforlængelser nu klares ved at sætte den varetægtsfængslede ind foran et videokamera på politistationen.

I gennemsnit "koster" en fristforlængelse 11-12 arbejdstimer.

Der er mange mandetimer at spare

Midt- og Vestjyllands politikreds har omkring 400 varetægtsfængslinger om året. En varetægtsfængslet kan højst sidde i fire uger. Så skal han fremstilles for en dommer, som tager stilling til om han skal løslades eller om fængslingen skal forlænges.

Politiet har beregnet, at en såkaldt fristforlængelse typisk koster 11-12 arbejdstimer, så manøvren forventes at frigøre en del mandetimer, som i stedet kan bruges på noget andet.

Besparelser hos anklagemyndigheden

Anklagemyndigheden har allerede fået skåret 360.000 kroner i deres budget som følge af videokonferencerne.

2:18
Landsdelens byretter er klar med ny videoteknik. Den kan spare Midt og Vestjyllands Politi for mange timer på landeveje og i retssale.