Video viser drone på jagt efter krondyr: Det er langt over stregen

En naturfotograf har filmet, hvordan en mand jagter en stor flok krondyr med sin drone i Klosterheden. Det er langt over stregen, lyder det fra Naturstyrelsen.

Lige nu er krondyr-hinderne højdrægtige og har brug for ro. Derfor forarger det i særlig grad vildkonsulent Jens Henrik Jakobsen, når han ser en video, som TV MIDTVEST har fået tilsendt.

Her kan man i flere minutter se, hvordan en drone jagter og skræmmer en flok på 40-50 krondyr i Klosterheden.

- Det er torskedumt. Det er helt tydeligt, de bliver presset af, at der er noget ukendt. Det stresser dem, og de reagerer på det, og det er helt tydeligt, de bliver jagtet. Det er en opsøgende jagt med dronen, siger Jens Henrik Jakobsen.

Flokken af krondyrene er hinder og højdrægtige og skal føde indenfor kort tid. Men vildtkonsulenten tror alligevel ikke, der er nogle love, der er overtrådt med drone-jagten. Han opfordrer dog alle naturgæster til at holde sig på stier og veje.

- Man skal opføre sig ordentligt, når man er i naturen. Der er ingen tvivl om, at der kommer rigtig mange mennesker i naturen, men man skal også tænke sig om. Det her er noget, man synes er sjovt, men det er ikke sjovt for dyrene, og det skal man have for øje, siger vildtkonsulenten.

TV MIDTVEST har i dag været i kontakt med manden, der fløj dronen, og han fortæller, at det aldrig har været meningen at skræmme dyrene. Han vidste ikke, de var drægtige, og han er ked af situationen og vil nu tage ved lære.

Jens Henrik Jakobsen er vildtkonsulent og mener, at det er torskedumt, at en dronefotograf kan finde på at jagte en flok krondyr.
Jens Henrik Jakobsen er vildtkonsulent og mener, at det er torskedumt, at en dronefotograf kan finde på at jagte en flok krondyr.
Foto: Jesper Bach Thomsen / TV MIDTVEST"
En naturfotograf optog denne vidoe af dronen, der jagtede flokken af krondyr.