VIDEO: Vindmølle tabte to vinger

En Vestas-vindmølle tabte natten mellem søndag og mandag to af sine tre vinger. Nu skal resterne hjem til Videbæk, så Vestas kan finde ud af, hvad der gik galt.

En spritny vindmølle i Frederikshavn skal nu tilbage til Vestas' testcenter i Videbæk igen. Den dramatiske årsag er, at vindmøllen natten mellem søndag og mandag tabte to af sine tre møllevinger.

Nu skal Vestas finde ud af, hvad der er sket - foreløbig vil vindmøllegiganten ikke udtale sig om, hvad der gik galt.

Mere end halvdelen af de to 44 meter lange vinger brækkede af og faldt ned. Dét selvom den havarerede mølle var spirtny og sat i drift i begyndelsen af december 2013.

- Vi er i gang med at undersøge, hvad der er sket, og så længe undersøgelsen står på, vil vi ikke spekulere i årsager. Det ville være rent gætteri, siger pressechefen i Vestas Michael Zarin til nordjyske.dk. 

Det blæste ganske kraftigt i Frederikshavn og omegn natten mellem søndag og mandag, men Vestas ser ikke nødvendigvis en sammenhæng mellem vejret og vindmøllens kollaps. Vingerne kan være brækket af ved en tilfældighed, lyder meldingen.

I 2006 styrtede en vinge ellers ned fra en vindmølle på havnen i netop Frederikshavn. Dengang var det også en Vestas-mølle, og uheldet skete under et stormvejr.

Og i 2010 mistede en vindmølle på testcentret i Lem syv meter af en vingespids

, da en af Vestas' møller på testcentret kollapsede.

Nordjyske har spurgt Vestas om, hvor ofte det sker, at møllevinger brækker af og falder ned.

- Det udtaler vi os ikke om offentligt, svarer pressechefen til avisen, men han bekræfter dog, at Vestas registrerer antallet af uheld.

Vestas har onsdag været i Frederikshavn for at indsamle de knækkede vinger, der nu skal hjem til Videbæk og testes.

- Jeg er utroligt ærgerlig og ked af, at vingerne på min to måneder gamle vindmølle allerede er knækket, siger ejer Niels Erik Lunden til TV2/Nord.

Se den havarerede mølle her:

00:36 Luk video