Viborg kræver motorvejsgaranti

Har I glemt, at motorvejen skulle gå til Viborg? Det spørgsmål stiller Jens Rohde nu Lars Løkke Rasmussen.

Et læserbrev fra Lars Løkke Rasmsussen og Kristian Pihl Lorentzen i Viborg Stifts Folkeblad har skabt forvirring om, hvorvidt hærvejsmotorvejen stadig skal løbe helt til Viborg.

I læserbrevet beskriver Løkke og Pihl nøje, hvordan motorvejen skal forløbe syd for Herning. Til gengæld nævner de intet om, hvordan motorvejen skal gå videre til Viborg. Nu efterlyser lokale partifæller en klar udmelding:

- Det er rimeligt, at vi får at vide, om linjeføringen også virkelig er påtænkt nord for Herning over mod Viborg, lyder det i dag fra Jens Rohde, der er byrådsmedlem i Viborg.

Også Viggo Hansen, der er formand for Viborgegnens Erhvervsråd håber, at oppositionslederen vil udpensle sin plan:

- Nu har han skabt en lidt dårlig stemning ved kun at sige, at den skal gå til Herning. Det må han gå ud og gøre noget ved, for vi synes, at han er en fin fyr, forklarer han til TV MIDTVEST.

Løkke: Ingen garantier

TV MIDTVEST har i dag ikke kunnet få fat i Lars Løkke Rasmussen. Til Viborg Stifts Folkeblad forklarer han, at han ikke kan give garantier, men at visionen er, at der skal bygges motorveje på hele strækningen.

Det lader dog ikke til at være nok for Jens Rohde.

- Hvis ikke vi får en garanti for, at det går mod Viborg, og at vi kan koble os på motorvejsnettet, så er vi jo nødt til at fortsætte den politiske kamp og bruge en masse ressourcer på det, siger han.

Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen understreger over for TV MIDTVEST, at Venstres holdning er, at motorvejen skal føres fra Herning til Viborg og videre til Hobro, og at der nu skal sættes en forundersøgelse i gang for at finde den nærmere linjeføring.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.