Viborg-keeper: Ønsker masser af larm til VM i Herning

Viborgs målvogter på kvindelandsholdet i håndbold ønsker Balkan-tilstande i Herning.

Danmarks målvogter på kvindelandsholdet i håndbold, Rikke Poulsen fra Viborg HK,håber på Balkan-tilstande i Herning Foto: TAKE ONE photo

Når Danmarks håndbold-kvinder lørdag aften tager hul på VM-turneringen i Herning, så ønsker en af holdets rutinerede spillere, Rikke Poulsen fra Viborg HK, sig mere larm og spektakel end normalt.

- De 12.000 tilskuere der kommer til vores kampe, må meget gerne smide hæmningerne og give den gas, siger Viborg-spilleren, der er en af landsholdets to målvogtere.

Hun henviser til, at stemningen på hjemmebanen i Jyske Bank Boxen i Herning, kan blive en afgørende forskel i de kampe, som er på vippen.

 - Vi oplevede det ved VM i Serbien for to år siden, hvor vi mødte værtsnationen i en arena der var ved at koge over. Det var en fed oplevelse og fuldstændig vildt, at publikum på den måde kan bære et hold frem til sejr. Vi tabte netop knebent til Serbien, siger Rikke Poulsen.

Erfaringerne med et entusiastisk publikum i ryggen kommer også fra Viborg deltagelse i Champions League, hvor Rikke Poulsen var med til at spille i Rumænien, hvor holdet aldrig fik et ben til jorden mod mesterholdet Badia Mare.

- Det var et helvede. Vi tabte med 32-22 og fik aldrig et ben til jorden. Det var som at være i en ond drøm du ikke kan komme ud af. Det frygteligste jeg har prøvet på en håndboldbane, siger en ærlig Rikke Poulsen. 

Om publikum i Herning kan skabe den samme Balkanstemning på lægterne, når Danmark i aften spiller åbningskamp mod Japan er uvist.  Men opfordringen fra Viborg-spilleren er ikke til at tage fejl af.

- Jeg håber folk er med på, at der engang imellem skal buhes lidt højere af modstanderne, og at volumenknappen får en ekstra tand når vi er på banen, slutter Rikke Poulsen.