Vestjysk Bank har brug for penge: Seksdobler antallet af aktier

På en ekstraordinær generalforsamling besluttede aktionærerne i Vestjysk Bank at seksdoble antallet af aktier.

Aktionærerne i Vestjysk Bank fik med et trylleslag mindre indflydelse på banken, end de havde før. For at tilføre ny kapital til den trængte bank besluttede man mandag på en ekstraordinær generalforsamling i Lemvig Idræts- og Kulturcenter at udvide antallet af aktier fra 150 millioner styk til 896 millioner.

Vestjysk Bank har levet en omtumlet tilværelse under finanskrisen. Staten har flere gange holdt hånden under banken mod til gengæld at få aktier i den. Til sidst ejede staten over 80 procent af Vestjysk Bank. For fjorten dage siden solgte staten sine aktier i banken til en investorgruppe, der blandt består af Nykredit. Dagens udvidelse af aktierne sker i forlængelse af dette salg. 

I forbindelse med salget forpligtede investorgruppen sig nemlig til at tilføre 600.000.000 kroner til banken. Helt konkret køber investorgruppen 600.000.000 aktier til én krone per styk.

De nuværende aktionærer får mulighed for bevare deres ejerandele af banken ved også at købe aktier til én krone stykket. Det vil sige, at hvis en aktionær i dag ejer én aktie, så skal han købe fem ekstra for at beholde sin nuværende ejerandel.

Søren Jensen er aktionær i banken, og han var med til at træffe dagens beslutning. 

- Det er nok meget fornuftigt at få banken så robust som overhovedet muligt, og det bliver den i hvert fald fremadrettet, siger han. 

Han er selv parat til at købe flere aktier og dermed skyde flere penge ind i den bank, der ellers har haft nogle svære år. 

- Ligesom alle andre investeringer, så er der selvfølgelig en risiko ved at gøre det her i Vestjysk Bank, men jeg håber og tror på en opgang, siger han. 

Selvom der var enkelte kritiske røster til dagens generalforsamling, så blev aktieudvidelsen en realitet. 99,9 procent af aktionærerne stemte for. 

- Nu er vi mere frigjorte. Vi har fået kapitalforholdene bragt på plads. Vi har fået fremtidssikret Vestjysk Bank, og det er en meget stor og lykkelig begivenhed, siger Vagn Thorsager, der er bestyrelsesformand i banken. 

Vestjysk Bank har hovedkontor i Lemvig og i alt 15 afdelinger fordelt over det meste af Jylland.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.