Vestjyder holder allermest af fastelavnsboller

Når det kommer til at spise fastelavnsboller, så ligger vestjyderne helt i top. Knap halvdelen fejrer fastelavn med de tilhørende boller.

Fastelavn, er mit navn - boller vil jeg have.

Mens mange børnefamilier denne weekend klæder sig ud, synger, og fejrer fastelavnssøndag med at slå katten af tønden, så bliver der også spist fastelavnsboller. Især i Vestjylland.

Madkulturen, der hører under Miljø- og Fødevareministeriet, har netop udgivet det årlige madindeks, og rapporten viser, at 48 procent af vestjyderne fejrer fastelavn ved også at spise fastelavnsboller. Det er dermed den landsdel, som holder mest af fastelavnsboller. Jo længere mod øst, man bor, des færre fastelavnsboller ryger der i maven. I København er det kun 28 procent, der spiser den til fastelavn. 

Vestjylland er den landsdel, hvor flest fejrer fastelavn med at spise fastelavnsboller.
Vestjylland er den landsdel, hvor flest fejrer fastelavn med at spise fastelavnsboller.
Foto: Madkulturens Madindeks 2017

Ikke så overraskende, så er det især småbørnsfamilierne, som holder traditionen i hævd. 47 procent af de fastelavnsbolle-spisende vestjyder er således familier med børn under seks år.

I gennemsnit spiser 37 procent af danskerne fastelavnsboller disse dage. Læs hele madindekset for 2017 her. 

Fejrer du også fastelavn i dag med dine børn? Så send et billede til redaktionen@tvmidtvest.dk - så samler vi sammen til et galleri med de mange kreative udklædninger. 

Madindeks


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.