Vestas sælger fabrik til kinesere

Kinesisk producent redder 120 danske arbejdspladser - samtidig antyder direktør Ditlev Engel et tættere samarbejde med kineserne.

Vindmøllekoncernen Vestas har solgt sin tårnfabrik i Varde til den kinesiske producent Titan Wind Energy.

Vestas havde egentlig besluttet at lukke fabrikken i Varde, men med salget til kineserne bevares 120 arbejdspladser på fabrikken.

Vestas-direktør Ditlev Engel er glad for salget og antyder et tættere samarbejde med Titan Wind Energy, der er Kinas største producent af vindmølletårne. Engel siger, at han ser et "enormt potentiale for yderligere samarbejde og udvikling med Titan Wind Energy".

Med salget får Vestas reduceret sine omkostninger - og det er der også brug for. I årets første kvartal fik koncernen et underskud på cirka 1,2 milliarder kroner. Vestas har 22.580 ansatte - et antal der skal være nede på 20.400 inden årets udgang.

Analytiker: Ikke en overtagelse på vej

Analytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, mener ikke, at man skal se salget som et signal om, at kineserne er på vej til at overtage hele den danske vindmøllekoncern.

- Det må være et spørgsmål om, at der dels er et godt marked, der venter på tårnproduktionen i Varde - men også, at man dels har nogle kompetencer, som kineserne er vilde med, siger han.

Analytikeren betegner det i øvrigt som en solstrålehistorie, at kineserne er villige til at sikre dyre danske industriarbejdspladser.