Vestas lander tre ordrer i USA

Den danske vindmøllegigant Vestas lander tre ordrer i USA - kunden er blandt andet amerikanske Sunedison.

Her oplyser den danske vindmøllekoncern, at selskabet har modtaget en fast og ubetinget ordre i USA på 47 V112-3.3 MW-møller med en samlet kapacitet på 155 megawatt.

Kunden er Sunedison, og vindmøllerne skal leveres til Maine, USA. Idriftsættelse forventes i andet halvår af 2016, og kontrakten inkluderer levering og idriftsættelse af vindmøllerne samt en tiårig serviceaftale.

Den anden aftale, selskabet har hevet i hus, tæller 83 V117-3.3 MW-møller, svarende til 274 MW. Også her er Sunedison aftager, men lokationen er Texas. Også denne kontrakt inkluderer levering og idriftsættelse af vindmøllerne og en tiårig serviceaftale. Den idriftsættelse forventes i første halvår af 2016.

Foruden de to aftaler med Sunedison har Vestas modtaget en tredje fast og ubetinget ordre i USA på 54 V110-2.0 MW-møller, svarende til i alt 108 MW. Kunden har ikke ønsket at få sit navn frem, men er også at finde i USA.

Kontrakten inkluderer levering og idriftsættelse af vindmøllerne samt en femårig, skræddersyet serviceaftale. Levering af vindmøllerne forventes i tredje kvartal af 2016, mens idriftsættelsen forventes i fjerde kvartal af 2016.

For bare få dage siden landede en kontrakt om 75 vindmøller og 150 megawatt i underskrevet stand på Vestas' bord. Her var kunden også amerikansk, det var nemlig EDF Renewable Energy i den amerikanske delstat Texas, oplyste Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

 

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.