Vestas-aktie populær

Sidste uges positive regnskab fra Vestas har gjort Vestas-aktien populær hos eksperter.

Efter regnskabet i sidste uge, hvor Vestas på flere punkter viste markant bedre takter end aktiemarkedet havde frygtet, har en lang række af banker hævet deres forventninger til selskabets aktiekurs. Det skriver TV2.dk.

Stemningen omkring Vestas-aktien har mildest talt været elendig gennem de senere år. Men efter sidste uges regnskab, der viste fremgang på flere af de væsentligste områder, har analytikerne hævet deres forventninger til aktien i selskabet.

Ud af ti banker, har ni, ifølge tal indhentet af Ritzau Finans, hævet deres forventninger til aktiekursen fremadrettet, mens en enkelt har en uændret forventning til aktiekursen. Nederst kan du se de ti bankers forventninger til kursen i Vestas-aktien.'

Før regnskabet for første kvartal, ventede de ti finanshuse i gennemsnit, at Vestas-aktien var på vej mod en kurs på 48,4 kroner per aktie. Nu, efter regnskabet, venter finanshusene i gennemsnit, at aktien er på vej i kurs 66,5. Et mål, der allerede er nået, da aktien er steget med mere end 25 procent efter sidste uges regnskab. Aktien handles netop nu til omkring 70 kroner.

I regnskabet i sidste uge noterede investorer og analytikere blandt andet med tilfredshed, at Vestas havde nedbragt antallet af medarbejdere en anelse hurtigere end ventet ligesom det frie cashflow var bedre. Til gengæld var bundlinjen, der viste et underskud på 1,1 milliarder kroner, værre end ventet. Aktiekursen er steget med mere end 20 procent siden regnskabsaflæggelsen i sidste uge.

Herunder kan du se de forskellige bankers kursmål på Vestas-aktien. Såvel kursmålet inden regnskabet samt det nye kursmål