Venstres ledelse støtter burkaforbud

Venstres folketingsgruppe vil enes om ledelsens forslag om burkaforbud, mener gruppeformand Søren Gade.

Såvel Venstres gruppeledelse som udlændingeminister Inger Støjberg (V) og retsordfører Preben Bang Henriksen (V) støtter et burkaforbud.

Det siger de, før Venstres folketingsgruppe fredag klokken 9 drøfter det forbud, som Dansk Folkeparti har foreslået.

Venstres gruppeledelse indstiller til folketingsgruppen, at de skal støtte et burkaforbud.

Venstres gruppeformand Søren Gade er "helt sikker på", at folketingsgruppen finder "fælles fodslag" om gruppeledelsens forslag.

- Beklædningsgenstande kan være undertrykkende. De kan være til fare for sikkerheden. De kan være ekskluderende i vores samfund. Diskussionen går hele tiden på det religiøse. Vi er ikke imod islam, siger Søren Gade.

- Eller en genstand, der bærer religionen som tilbehør. Men vi er nødt til at tage udgangspunkt i virkeligheden. Hvad er det, disse maskeringsting gør ved vores samfund? Og ved individet?

Søren Gade roser Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, samt udlændingeordfører Marcus Knuth. De har gjort et "kæmpe arbejde" for at skabe enighed om burkaforbuddet, mener gruppeformanden.

- Det vil vise sig om lidt, om jeg har været den store kompromismager. Det vil jeg gå ind at drøfte med Venstres folketingsgruppe, siger Jakob Ellemann-Jensen.

DF's forslag rummer intet om straffen for kvinder, som bryder forbuddet mod at bære burka eller niqab. Der kan myndighederne tage udgangspunkt i straffen for at bære maske ved demonstrationer, mener Søren Gade.

Socialdemokratiet støtter også forbuddet, meddelte partiformanden Mette Frederiksen torsdag i Folketingets åbningsdebat.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.