Venstres gruppemøde bliver uden deltagelse af Kristian Jensen

Når Venstres formand ventes at udtale sig om omtalt degradering, vil Kristian Jensen ikke selv være til stede.

Venstres tidligere næstformand Kristian Jensen deltager ikke selv i partiets gruppemøde tirsdag.

Her er det ellers ventet, at Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen for første gang udtaler sig om degraderingen af den tidligere minister.

Kristian Jensen er nemlig vært ved en høring. Den finder sted i Landstingssalen på Christiansborg. Mens gruppemødet begynder klokken 09.15, så begynder høringen et kvarter før.

Høringen handler om ansvarligt forbrug i Danmark. Og Kristian Jensen er vært i sin egenskab som formand for 2030-netværket, der er med til at afholde høringen.

Mistet ordfører- og udvalgsposter

Kristian Jensen har hverken ordfører- eller udvalgsposter i Venstre efter et interview med Jyllands-Posten. Her opfordrer han til et reformsamarbejde hen over midten af dansk politik.

Det fik i weekenden Venstre til at melde ud, at Kristian Jensen mistede sin post som arktisordfører samt alle hans udvalgsposter.

Kristian Jensen var fra 2009 til 2019 næstformand i Venstre. Et internt opgør efter sidste års folketingsvalg med den daværende Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen førte til, at begge gik af som henholdsvis formand og næstformand.

I sit interview med Jyllands-Posten udtaler Kristian Jensen, at Venstre burde udarbejde en bred økonomisk reformpakke med S-regeringen, De Radikale og De Konservative.

Det forslag havde han ikke indviet Venstre-toppen i. Og det er grunden til degraderingen. Det har politisk ordfører Sophie Løhde (V) slået fast.

- Der er nogle spilleregler, der skal følges, og det er de åbenlyst ikke blevet, og det har haft nogle konsekvenser, sagde hun søndag.

Opfordret til at søge post

Ifølge Politiken overvejer Kristian Jensen at skifte Christiansborg ud med en fremtid som formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Politiken skriver, at Kristian Jensen er blevet opfordret til at gå efter posten. Den bliver ledig, når den nuværende formand, Niels Nygaard, træder tilbage i maj næste år.

I så fald skal Kristian Jensen indstilles af et af de 62 specialforbund.

Per Bertelsen, formand for Dansk Håndboldforbund, udtaler, at Kristian Jensen har kontaktet ham og sagt, at han er kandidat.

Kristian Jensen vil ikke udtale sig yderligere til Ritzau. Han henviser til det, han har sagt til Politiken.

- Det er der ikke truffet nogen beslutning om, siger Kristian Jensen til avisen.

/ritzau/

Her kan du se et interview med Kristian Jensen, hvor han reagerer på Venstres beslutning om at tage ordfører- og udvalgsposter fra ham.  

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.