Venstreprofil roser Mette Frederiksens stramme styring

Mette Frederiksens greb om statsadministrationen er det, Venstre har drømt om at gøre, siger Søren Gade.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har mødt stærk kritik, fordi hun har sat sig hårdt på statsadministrationen. Men for medlem af EU-Parlamentet for Venstre samt tidligere gruppeformand og forsvarsminister, Søren Gade, klinger den kritik noget hul.

- Det, hun har gjort, er jo sådan noget, vi (Venstre, red.) kun turde drømme om, siger Søren Gade til Politiken i et interview onsdag.

Det er især ansættelsen af stabschef Martin Rossen, der har vakt kritik. Han sidder med i regeringens koordinations- og økonomiudvalg, selv om han ikke er minister.

Senest har der været kritik af en række ansættelser rundt om i ministerierne, hvor socialdemokrater har fået job som embedsmandsansatte pressechefer.

Søren Gade fortæller, at man har haft lignende tanker i Venstre, da man havde regeringsmagten.

- Hun havde bare modet til at gøre det, og hendes chance for at overleve næste valg er da steget betragteligt med det, hun har gjort, siger han om Mette Frederiksen.

- Hun har ansat begavede taleskrivere og begavede folk, der kan hjælpe ministrene, og der kommer ikke noget ud, uden at det har været oppe at vende hos Mette Frederiksen. Det er selvfølgelig irriterende for systemerne og for pressen og for os. Men det virker. Tro mig, det virker.

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, deler ikke partifællens begejstring for Mette Frederiksen.

- Ingen tvivl om, at vi har fået en socialdemokratisk regering, som på rekordtid er blevet ekstremt magtfuldkommen, siger hun til Politiken.

Ifølge politisk kommentator Jarl Cordua skal der ikke lægges for meget i de delte meninger blandt de to Venstre-folk.

- Jeg ser det sådan, at det er Søren Gade, som har lyst til at fortælle, hvordan han ser på verden.

- Og så er han sådan set ret ligeglad med, hvordan det passer ind i Christiansborgs strategi med at angribe regeringen på det her punkt, siger Jarl Cordua.

Han tilføjer, at Anders Fogh Rasmussen, tidligere statsminister og formand for Venstre, for nylig også har rost Mette Frederiksens idé med at ansætte en stabschef, som styrer kommunikationen i ministerierne.

/ritzau/

TV MIDTVEST lavede dette indslag, da Søren Gade (V) blev den helt store stemmesluger til Europaparlamentsvalget i maj.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.