Venstre: Vi skal køre hurtigere

Kristian Pihl Lorentzen og resten af Venstre ønsker at sætte hastigheden på landvejene op hurtigere end det er planlagt.

Venstres Kristian Pihl Lorentzen forsøger nu at sætte endnu mere skub i at få hævet hastighedsgrænserne på landevejen og motorvejen. For selvom der er forsøg igang lige nu på udvalgte strækninger, så mener han ikke at det går hurtigt nok med at give bilisterne lov til at køre 90 kilometer i timen på landeveje.

Prøveperioden er unødigt lang

Vejdirektoratet er allerede nu igang med en undersøgelse af, hvad det betyder for trafiksikkerheden at hæve fartgrænsen til 90 km/t. Et forsøg der kører over tre år, og som netop er blevet midtvejs-evalueret. Indtil videre peger alle oplysninger i retning af, at det ikke giver flere ulykker at sætte farten op.  

Derfor vil Venstre ikke vente på at den 3-årige forsøgsperiode udløber. Kristian Pilh Lorentzen vil sætte gang i hastighedsforøgelser flere steder med det samme. 

 - Med vores forslag får vi for det første mere logiske hastighedsgrænser, som vil styrke trafikmoralen og dermed trafiksikkerheden. Og for det andet, så får vi et bedre flow i trafikken. Også det vil styrke trafiksikkerheden, siger Venstres folketingsmedlem og medlem af Transportudvalget, Kristian Pihl-Lorentzen.