Venstre venter ikke vrede landmænd efter Naturpakke

Naturpakke er ikke så grøn, at landmænd rammes hårdt, mener miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Landmændene løber ikke skrigende bort fra Venstre, når miljøet fremmes med mindre udledning af kvælstof, som det sker med den nye Naturpakke.

Det siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) om Naturpakken, der nu er forhandlet på plads mellem de borgerlige partier. Han måtte genforhandle pakken fra sin fyrede forgænger, Eva Kjer Hansen, som de De Konservative havde mistet tilliden til.

- Landbruget er glad for også at få lejlighed til at skabe bedre, lysåbne arealer som naturpleje. Jeg er ikke optaget af, om nogle kritiserer. Jeg er optaget af, at vi har lavet en god pakke til gavn for danskerne, siger Esben Lunde Larsen.

- Da landmænd også er danskere, så er det også til gavn for dem.

Spørgsmål: - Så man kan både få bedre miljø og landbrug?

- Jeg har sagt helt fra min tiltrædelse, at der ikke er nogen modsætning mellem miljø og landbrug. Det går hånd i hånd. Enhver, der bevæger sig ude i landet, ved, at rigtig mange danske landmænd er optaget af at være naturplejere, siger Esben Lunde Larsen.

 

Venstres miljøordfører, Anni Matthiesen, venter heller ikke vrede landmænd, fordi Naturpakken er for grøn.

- Jeg håber, at de enkelte landmænd vil læse aftalen. Der er faktisk skrevet rigtig mange gode ting ind, som vil påvirke landbruget. Alene det at der er afsat penge til at holde gang i jordfordeling, som jeg har kæmpet for, siger Anni Matthiesen.

- Især i de områder, hvor man har mange dyr, har det kæmpe betydning, at man får skubbet positiv gang i at få delt jorden på en anden måde.

 

Venstres miljøordfører hæfter sig ved, at der plantes læhegn og beskyttes markvildt.

Spørgsmål: - Du venter ikke panderynker fra Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug?

- Nej. De kvælstofkompenserende tiltag er skabt med frivilligt udgangspunkt, siger Anni Matthiesen.

 

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.