Venstre: togmilliarder forkert prioritering

Venstres trafikordfører kalder regeringens milliardplan for togtrafikken, en forkert prioritering overordnet set.

Venstres trafikordfører, Kristian Phil Lorentzen er langt fra tilfreds med den storstilede milliardplan regeringen præsenterede fredag middag.

 - Overordnet set er det jo en helt forkert prioritering regeringen kommer med her. Det, der for alvor er brug for i Danmark, det er jo investeringer i vejnettet.

Regeringen vil investere 28 milliarder i udbygning af tognettet. Store strækninger skal elektrificeres og rejsetiden skal sænkes markant. Regeringens udspil lover f.eks. en rejsetid fra Herning til København på to timer. Her i landsdelen er der afsat halvanden milliarder kroner til elektrificering af strækningen fra Struer til Vejle. Venstres trafikordfører mener, det isoleret set er godt for den Midt- og Vestjyske landsdel, at strækningen mellem Struer og Vejle skal elektrificeres, men det ændrer ikke ved den overordnede dom over udspillet.

- Det vores virksomheder har brug for, det er en mere effektiv transport af vores gods. Specielt i de dele af landet hvor man er fuldstændig afhængig af bilen, der er det forkert med et ensidigt fokus på den kollektive trafik. Man farer ud og bruger 27,5 milliarder på jernbanen, det er overordnet set forkert, siger Kristian Phil Lorentzen.

 DF heller ikke vilde med tog og skinner

Hos DF'eren Dennis Flydtkjær bliver nyheden om den store investering i tog og skinner heller posetivt modtaget.

- Jeg er ikke ude i noget korstog imod tog, men det kan for proportionernes skyld være nyttigt at skrive sig bag øret, med hvilken transportform de fleste kilometre tilbagelægges. Ud fra det synes jeg, man skal vurdere, om det er en god ide, at skyde alle pengene i togdrift, og det mener jeg altså ikke, det er.

 - I øvrigt synes jeg det er værd at bemærke, hvor let regeringen kunne finde 27 mia. kr. til toginvesteringer, men man har haft mere end svært ved at finde penge til motorvejen imellem Herning og Holstebro, siger Dennis Flydtkjær.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.