Venstre: Flyt betjente ud af fotovognene

Venstre foreslår, at civile efteruddannes til at kunne skrive fartbøder, så betjentene kan komme ud af fotovognene.

Civile skal efteruddannes til at kunne notere fartbøder. Til gengæld skal de 100 betjente, der lige nu passer politiets fotovogne med fotoudstyr, sendes ud for at lave politiefterforskning.

Sådan lyder et forslag fra Venstre, efter justitsminister Mette Frederiksen (S) i et folketingssvar har fortalt, at intet juridisk forhindrer at lade civile stå for opgaven, skriver Metroxpress.

- Det er Rigspolitiets vurdering, at et undervisningsforløb for en civil ansat medarbejder vil få en varighed af to-tre uger, skriver justitsminister Mette Frederiksen, der fortæller, at de blot skal undervises i udstyr, politiets virksomhed og færdselsloven.

Derfor vil Venstres Karsten Nonbo, der er formand for Færdselssikkerhedskommissionen, have flyttet betjente ud af de AKT-vogne, som er spredt rundt i landet.

- Det er helt skørt, at man bruger uddannede politifolk til at sidde i fotovogne, når de kan betjenes af folk med et kort kursus. Vi mangler betjente til efterforskning, terrorbevogtning og til at være synlige i gadebilledet. Her er der 100 betjente, siger Karsten Nonbo.

Forsøg er i gang

Nærstformanden i Politiforbundet, Claus Hartmann, er forbeholden.

- Man skal tænke sig godt om. Det er en opgave, som man giver til betjente, der er kommet til skade eller er plaget af hårdt arbejdsliv. Her kan de være til nytte, siger han.

Justitsminister Mette Frederiksen gør opmærksom på, at der allerede er et forsøg med civile ansatte i fotovogne i Midt- og Vestjyllands Politi.

- Jeg kan berolige med, at vi allerede er i gang. Jeg har bedt Rigspolitichefen se på, hvilke arbejdsopgaver der kan betjenes af andre, så vi kan få frigjort nogle betjente, siger hun.