Venø Kirke renoveres for 4,1 millioner

En milliondonation fra A.P. Møller Fonden har gjort en længe ventet renovering af Venø Kirke mulig.

Murerne er i fuld gang med at kalke væggene, og i morgen skal lofterne have en kærlig hånd. Siden 2006 har menighedsrådet arbejdet på at gøre restaureringen af Danmarks mindste kirke på Venø til en realitet, og nu er det endelig blevet muligt med en milliondonation fra A.P. Møller Fonden.

- Det er en stor forløsning. Projektet har varet i over ti år. Man kan godt køre lidt sur i processen, hvis der ikke kommer noget ud af det, siger Ove Bjerre-Pedersen, formand for Venø Menighedsråd.

Renoveringen løber op i 4,1 millioner kroner. Menighedsrådet har selv skaffet 2,1 million, og de resterende millioner kommer altså fra A.P. Møller Fonden.  

Kun det bedste er godt nok 

Det er ikke hvem som helst, der får lov at renovere den lille kirke på Venø. Håndværkerne er nøje udvalgt ud fra erfaring med lignende opgaver.

- Nu skulle vi gå rigtig i dybden med renoveringen, og derfor har det været vigtigt at finde nogle fagfolk, der kunne deres håndværk, siger Ove Bjerre-Pedersen. 

Udover nykalkede vægge og nymalede lofter får den lille kirke nye bænke og et nyt gulv. Derudover bliver loftet i våbenhuset hævet, så kirken i fremtiden bliver mere tilgængelig.

Menighedsrådet forventer at kunne indvie den nye gamle kirke til december. Indtil da foregår gudtjenesterne i en pavillon udenfor kirken. 

Håndværkere er lige nu i gang med et større restaureringsarbejde af Danmarks mindste kirke på Venø.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.