Vejhuller: Kommuner må selv betale

Socialdemokraternes kommunalordfører vil ikke love flere penge, så de trængte kommuner kan lappe huller i vejene. Kommunerne har fået lov til selv at prioritere, siger han.

Regeringen har ingen ekstra penge til de mange midt- og vestjyske kommuner, der er plaget af store huller i vejene - og alt for små budgetter til at gøre noget ved problemet.

Socialdemokraternes kommunalordfører Simon Kollerup, der er valgt i Thisted-kredsen, siger til TV/MIDT-VEST, at kommunerne selv må sørge for at finde penge til opgaven.

- Vi har fra regeringens side valgt at give kommunerne mulighed for at bruge nogle flere penge på anlæg, og derfor er det nu op til kommunerne at prioritere inden for budgetterne, siger han.

Kommunalordføreren ved godt, at der er tale om en svær prioritering.

- De er hårdt spændt for i kommunerne, men sådan er det i hele samfundet, og derfor er svaret ikke at give flere penge, men at give mulighed for at prioritere anderledes, siger Simon Kollerup.

TV/MIDT-VEST fortalte søndag, at samtlige formand for de midt- og vestjyske teknik- og miljøudvalg gerne ville bruge flere penge på vejene. Men kommunerne er tvunget til at prioritere, og ofte er det et spørgsmål om flere penge til børn og ældre - eller til at lappe huller i vejene.

Kommunerne må selv prioritere - interview med kommunalordfører Simon Kollerup (A):

 

Simon Kollerup og vejhuller

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.