Vejdirektoratet advarer om ekstra pres på vejene lørdag

Særligt lørdag ventes meget ferietrafik på motorvejene. Coronavirus får ekstra mange til at blive i Danmark.

Fredag eftermiddag går skolerne på efterårsferie, og derfor skal mange danskere ud på vejene for at komme på ferie - særligt lørdag.

Og i år forventes det, at ekstra mange danskere vælger at holde efterårsferien i Danmark, fordi Udenrigsministeriet fraråder rejser til mange lande på grund af coronavirus.

Det oplyser Vejdirektoratet i en trafikprognose.

Allerede fredag forventes der tæt trafik i myldretiden om eftermiddagen - især på motorvejene omkring de større byer.

- I forbindelse med situationen med covid-19 forventer vi, at ekstra mange danskere holder ferie i landet, og det sker jo hovedsageligt i bil, siger vagthavende ved Vejdirektoratet Nicholas Petersson.

Derfor anbefaler han, at man så vidt muligt venter med at køre til efter klokken 18, hvis man skal køre fredag.

Mest trafik lørdag middag

Det største pres på vejene ventes dog lørdag mellem klokken 11 og 14. Her er der stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid.

Det gælder særligt på E20 Vestmotorvejen fra hovedstadsområdet mod Jylland samt den vestlige del af Fynske Motorvej og på E45 Sønderjyske Motorvej.

På søndag og i hverdagene i efterårsferien forventes trafikken at glide uden forsinkelser, mens der lørdag 17. oktober mellem klokken 11 og 14 kan komme moderat hjemrejsetrafik.

Det kan give mindre kødannelser særligt fra Jylland mod hovedstadsområdet og væk fra de store sommerhusområder.

Vejdirektoratet råder til, at man holder sig opdateret om trafikken på trafikinfo.dk. Her kan man også høre de seneste trafikmeldinger fra P4 Trafik.

- Der kan altid opstå kø og forlænget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er større, når der er mange biler på vejene.

- Derfor råder vi dig til at holde dig orienteret om den aktuelle trafiksituation på din rute både før og under køreturen, skriver Vejdirektoratet i sin prognose.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.