Vej-millioner til landsdelen

Mere end 50 millioner på vej til trafikforbedringer i nyt transportforlig.

Herning, Viborg og Lemvig kommuner er blandt de helt store vindere i det netop indgåede transportforlig.

Herning får blandt andet 10 millioner til årets trafiksikkerhedsby. Lemvig og Struer får til sammen 16,5 millioner til en ny cykelrute mellem Struer og Thyborøn. Og så er der også millioner på vej til cykelstier i Viborg og Silkeborg.

Trafiksikkerhedsby Herning

De 10 millioner i Herning skal bruges til en massiv indsats for at nedbringe antallet af tilskadekommende, især ungeulykker der udgør 25 procent af alle ulykker.

Herning får også 4,1 millioner til at forbedre forholdene for cyklister blandt andet ved tre skoler. Derudover skal der anlægges 550 meter cykelsti langs Dalgasgade, 1,4 kilometer mellem Snejbjerg og Herning og en 1,8 lang cykelsti langs Bredgade i Feldborg.

Cykelstier i Lemvig

Ud over 16,5 millioner til cykelruten på statsvejen mellem Struer og Thyborøn, så giver forliget også penge til cykelstier langs Ballegårdvej i Lemvig og en kombineret cykel og gangsti mellem Bovbjerg og Ferring.

Helt rundt om Tange Sø

Forligsparterne har bevilget 13,9 millioner til "det manglende led" i en stirute Tange Sø rundt. Viborg kommune får også 1,1 millioner til en cykelsti gennem Karup. Og så er der afsat 100.000 til opgradering af den kollektive trafik i Viborg.

Safari på Fur

Skive kommune får 1,1 millioner til cykelsafari på Fur, 0,9 mill. til en tunnel under Rute 26 ved Nr. Søby og penge til 1. etape af Fjordstien på Salling.

Busterminalen i Ringkøbing skal ombygges for 1,3 millioner og Thisted får penge til cykelstier langs Vilsundvej, Stenbjergvej og Kai Lindbergsgade i Hanstholm. Aalestrup får penge til en cykelsti langs Vestergade.

HyperCard til unge

Forligsparterne har aftalt at bruge næsten 300 millioner på en forsøgsordning med HyperCard, der skal give unge billig offentlig transport. Kortet vil koste 300 kroner om måneden.

Læs hele forligsteksten her:

Og her er en nærmere beskrivelse af projekterne her fra landsdelen der får penge fra forliget.

Bag forliget står Regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF, Radikale og Liberal Alliance.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.