Vattenfall-chef: Ikke en fuld sejr

Selvom Vattenfall i dag vandt udbuddet om de kystnære vindmøller, så venter konsortiet fortsat på en politisk beslutning.

Ole Bigum Nielsen, landedirektør i Vattenfall, er frustreret over det politiske forløb i forhold til de kystnære havvindmøller.
Ole Bigum Nielsen, landedirektør i Vattenfall, er frustreret over det politiske forløb i forhold til de kystnære havvindmøller.

Det er i dag kommet frem, at Vattenfall har vundet udbuddet om at de to nye havvindmølleparker, Vesterhav Nord og Vesterhav Syd. Selvom Vattenfall vandt udbuddet, hersker der fortsat tvivl om, hvorvidt projektet overhovedet bliver til noget. Regeringen holder nemlig stædigt fast i, at møllerne ikke skal opføres.

- I dag har vi vundet udbuddet, men det er ikke en fuld sejr, for vi har stadig den politiske diskussion tilbage på Christianborg, hvor partierne skal blive enige om, hvad der skal ske med kystnære projekter. Skal de gennemføres, eller skal de ikke gennemføres?  Siger Vattenfalls landechef, Ole Bigum Nielsen og sætter efterfølgende ord på forløbet:

- Det er dybt bekymrende, at regeringen ikke lever op til energiforliget fra 2012. Det er også dybt skadeligt for den danske industri – også for Danmarks omdømme i udlandet. Jeg modtager mange opringninger fra investorer i udlandet og specialister inden for branchen, der spørger, hvad der foregår i Danmark. De forstår det ikke, og jeg har også svært ved at forklare det.

Placeres langt fra land

De kystnære havvindmølleparker ud for Holmsland Klit og Thyborøn bliver placeret længere væk fra kysten og møllerne bliver mindre end oprindelig beregnet. 

- Vi har lyttet meget til de kommentarer og input, vi har fået fra de lokale i området. Jeg kan garantere, at de ikke bliver ret tydelige fra kysten. En del af vores møller kommer længere ud, end de fire kilometer fra kysten, som det i første omgang lød på. Den yderste af vores møller kommer til at stå omkring 10 kilometer fra kysten, siger Ole Bigum Nielsen.

Opførelsen af vindmølleparker kan give op til 6000 danske arbejdspladser undervejs