Vanvittig travlhed i netbutikker efter Black Friday-rekord

Black Friday-shopping har nået nye højder. Det kan de især mærke i netbutikkerne.

Morten Brændgaard, der er indehaver af Lampemesteren i Ringkøbing. Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Der pakkes som aldrig før hos landsdelens netbutikker efter fredagens Black Friday, der slog alle rekorder for nethandel.  

Det mærker de blandt andet hos Lampemesteren i Ringkøbing, der sælger lamper på nettet.

Vi har haft voldsomt travlt. Vi startede torsdag, og så har vi nærmest arbejdet uafbrudt indtil nu.

Morten Brændgaard, indehaver, Lampemesteren

- Vi har haft voldsomt travlt. Vi startede torsdag, og så har vi nærmest arbejdet uafbrudt indtil nu, siger Morten Brændgaard, der er indehaver af Lampemesteren i Ringkøbing.

De seneste år har Black Friday hvert år overgået sig selv, og i år har salget endnu engang nået nye højder på nettet. Det hænger muligvis sammen med, at dagen faldt sammen med lønningsdag.

En kæmpe weekend

I alt steg antallet af transaktioner på nettet med hele 57 procent sammenlignet med Black Friday sidste år, og især de første 12 timer var danskerne særdeles aktive.

Hos Lampemesteren var man forberedt på, at folk ville gå købe-amok. Derfor var ekstra mandskab kaldt ind.

- Det er jo en kæmpe weekend for os. Cirka 15 procent af vores årsomsætning ligger i den weekend, siger Morten Brændgaard.

Før Black Friday spurgte betalingsleverandøren DIBS gennem analyseinstituttet YouGov ind til danskernes shoppeplaner for Black Friday.

Her svarede 51 procent af danskerne, at de havde planer om at foretage køb på Black Friday, mens hver fjerde udelukkende havde til hensigt at shoppe online.