Prisen på roser går amok på valentinsdag: - Det er fuldkommen skørt

Britta Egholm er ikke den største fan af valentinsdag, selvom hun ejer en blomsterbutik.

Rigtig mange danskere bruger dagen i dag som anledning til at give blomster eller chokolade til de personer, de holder allermest af.

Det er d. 14. februar, som igennem en årrække er blevet mere og mere kendt som valentinsdag.

Det kan man mærke i Blomsterbutikken Solsikken i Holstebro.

- Det er en dag, hvor vi har rigtig travlt. Der kommer rigtig mange kunder hele dagen, og vi har mange udbringninger, fortæller Britta Egholm, der er indehaver af Blomsterbutikken Solsikken.

Alligevel er hun ikke den største fan af valentinsdag.

Selvom hun har købt fire gange så mange blomster ind, som hun ville købe til en normal fredag, så bugner kasseapparatet ikke, når først alle regninger er betalt.

quoteDet er da fantastisk, men det er ikke en dag, man har lyst til at have 50 af.

Britta Egholm, indehaver af Blomsterbutikken Solsikken. 

Store prisstigninger på blomster

- Når det kommer til roserne, så er det gartnernes store dag – ikke blomsterhandlernes. Når vi køber dem på auktion i Holland, så er priserne steget fuldstændig vanvittigt, fortæller Britta Egholm.

En 70 cm lang rød rose kostede for eksempel Britta Egholm 20 kroner i indkøbspris plus moms. Den normale pris er på mellem 5 og 10 kroner.

- Det er fuldkommen skørt, men der er ikke noget at gøre ved det. Vi er nødt til at købe de roser, som kunderne skal bruge, og vi har valgt at beholde den pris, vi plejer at sælge dem for, siger Britta Egholm.

Også blomstergrossisten Gasa med afdeling i Holstebro bekræfter prissstigningen. De oplyser, at de har givet fire gange så meget for roserne som normalt. 

Blomster på samlebånd

De øgede indkøbspriser er ikke det eneste, der gør, at Britta Egholm er lunken over for kærlighedens dag.

- Det er sjovt at have travlt, og det er også en fin dag, men vi vil hellere have de almindelige dage, hvor vi har tid til vores kunder. Det kan jeg lige så godt indrømme, siger hun.

Britta Egholm mener, at det bliver lidt samlebåndsagtigt på valentinsdag.

- Det er ikke det, vi brænder for. Vi brænder for at lave nogle fede ting, som kunderne elske. Valentinsdag er da fantastisk, men det er ikke en dag, man har lyst til at have 50 af, siger Britta Egholm. 

Hos Interflora melder man om en fremgang på hele 80 procent fra 2013 til 2019 på salget af blomster og gavehilsner på valentinsdag.

Og i år regner man med - endnu en gang - at sprænge salgsrekorden for, hvad der er blevet den mest universelle romantiske gestus: At sige det med blomster på valentinsdag.

Indslag fra valentinsdag d. 14. februar 2019. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.