Valdemar lukrerede på mundbindene: Hva så nu?

Valdemar Rønn Cross har tjent mange penge på brillebærernes brug af mundbind, men alligevel glæder han sig til, at mundbindene forsvinder.

I snart et år har danskere båret mundbind, når de har været på offentlige indendørs steder. Men nu ser det ud til, at det snart slutter.

Onsdag eftermiddag mødes Folketingets partier til forhandling om næste trin af genåbningen, og flere medier, blandt andet TV 2, skriver at der er flertal for mundbindet snart er fortid.

En glædelig nyhed for de mange danskere, der har lærte at bruge - nogle hade - mundbindet. Men nogle firmaer og iværksættere har faktisk lukreret på mundbindet og gjort en forretning ud af danskernes hyppige brug af mundbind.

17-årige Valdemar Rønn Cross fra Lemvig begyndte i slutningen af 2020 at lave næseklemmer brillebrugere, der skulle sættes på mundbindet, så brillerne ikke dugger til.

Succesen gik hurtigt, og da TV MIDTVEST talte med den unge iværksætter igen i februar, havde han solgt 270.000 næseklemmer. I dag er tallet 320.000, og selvom salget går tilbage, så er det mundbindets retræte noget, der glæder Valdemar Rønn Cross.

- Da jeg startede det her, vidste jeg godt at det ikke ville være evigt. Jeg synes også, at det er træls at gå med mundbind, så jeg håber, at det forsvinder helt snart, siger han.

Næseklemmer har været et eventyr for den 17-årige iværksætter, hvis liv ser helt anderledes ud nu, end det gjorde for bare et halvt år siden.

- Det har været vildt. Det startede med, at jeg havde en forretning, hvor jeg repererede telefoner. Nu går jeg til møder i Viborg og Holstebro, og jeg svarer på mails, mens jeg sidder i klasseværelset. Nu har jeg en virksomhed, hvor jeg sælger til Danmarks største virksomheder, og jeg er stadig bare en 17-årig dreng.

TV MIDTVEST har tidligere besøgt Valdemar Rønn Cross.
Foto: Sebastian Andreasen, TV MIDTVEST

Klar med nye løsninger

Når mundbindseventyret slutter har Valdemar Rønn Cross nye produkter klar i baghånden.

Selvom den unge iværksætter har solgt 320.000 næseklemmer, så har han ikke brændt alle pengene af på helflasker og dyrt tøj. Drømmen er at leve af at lave virksomheder, så stort set alt overskud er blevet geninvesteret i nye ideer, som kan skydes afsted, når mundbindseventyret slutter.

- Der har været mange opstartsomkostninger, og jeg har haft investorer, der skal have sin del. Nu er vi i gang med at producere nye produkter, så det er ikke fordi det vælter ind med penge. De fleste penge, jeg tjener skal reinvesteres i nye produkter, fortæller Valdemar Rønn Cross.

Sammen med sine samarbejdspartnere arbejder den 17-årige HHX-elev på produktudvikling indenfor køkkenredskaber og til byggemarkeder. Der er ikke tale om nye opfindelser, men allerede kendte produkter i en mere moderne udgave, som han selv beskriver det.

Selvom corona gav Valdemar Rønn Cross ideen til næseklemmen og dermed iværksætteriet, så må mundbind og coronapas snart gerne forsvinde.

- Både og. Jeg er glad for at se, at corona er på vej væk. Næseklemmerne er gået godt, og det er gået rigtig stærkt. Nu er jeg klar med de nye produkter, og jeg er heldig med, at jeg har de her muligheder for at prøve noget nyt, siger den unge mand fra Lemvig, der har fået det første stik af sin corona-vaccine.

Kontakttallet i Danmark blev onsdag eftermiddag målt til 0,8. Det vil sige, at ti personer giver virussen videre til 8 personer.