Vagtcentral får flere opkald i ferier: - Folk tror, sælerne er i nød

Telefonerne ringer langt oftere i ferieperioder hos Dyrenes Vagtcentral, fordi folk ser sæler, som de tror er i nød

Vinterferien er lige om hjørnet, og måske skal du ud i naturen og gå en tur langs kysten for at nyde lidt kvalitetstid med familien.

Her kan du komme til at støde på sæler, som ligger i strandkanten, men det er ikke nødvendigvis lig med, at de har brug for hjælp.

Det fortæller Camilla Jensen fra Dyrenes Vagtcentral, som modtager mange telefonopkald fra bekymrede borgere, der er stødt på sælerne i ferieperioder.

- Vi godt mærke det, når folk går på ferie. Vi får mange opkald fra folk, der tror, sælerne er i nød, når de ser en sæl ligge i vandkanten. Det er de fleste ikke vant til, lyder det i en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse.

Sælerne hviler sig

Men i langt de fleste tilfælde er der ikke tale om en nødsituation for sælerne. Tværtimod.

De hviler sig med al sandsynlighed bare i sandet, forklarer Michael Carlsen, som er biolog i Dyrenes Beskyttelse.

- Sæler kan ikke opholde sig i havet hele tiden. De har faktisk behov for at ligge og hvile sig på stranden eller en sten.

- Så hvis man ser en sæl, der ligger alene på stranden, er det vigtigt at huske på, at det er helt normalt, siger Michael Carlsen.

Ring hvis sælen har synlige skader

Har sælen derimod synlige skader eller tegn på sygdom, er det en anden sag. Så ser Dyrenes Beskyttelse gerne, at du benytter dig af 1812-linjen til Dyrenes Vagtcentral.

Dyrenes Beskyttelse minder samtidig om, at det er vigtigt at holde sig på afstand af sælerne, da de er vilde dyr, som kan føle sig truede, hvis et mennesker kommer for tæt på.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.