Værnepligten forlænges

Værnepligten i Beredskabsstyrelsen bliver nu forlænget med tre måneder. Aftalen skal styrke de danske myndigheder i tilfælde af krisestituationer.

Fra 2013 bliver seks måneders værnepligt i Beredskabsstyrelsen til ni. Det ligger fast, efter at regeringen og blå blok i går blev enige om et nyt beredskabsforlig. Målet med aftalen er, at få større glæde af de værnepligtiges kompetencer.

Bedre brug af kompetancer

I dag er oplevelsen hos Beredskabsstyrelsen, at netop som de værnepligtige er blevet dygtige, så er det tid til at sende dem hjem. Ved at forlænge med tre måneder får Styrelsen større udbytte af de ting, de har lært, lyder vurderingen. 

Antallet skæres ned

Samtidig med forlængelsen så skæres antallet af værnepligtige i Beredskabsstyrelsen samtidig ned fra 690 til 440. Der vil fremover kun være uddannelsesstart fire gange om året mod seks i dag, og forventningen er en samlet besparelse på op mod seks mio. kroner.

Forhandler om den militære værnepligt

Aftalen kommer netop som der også bliver forhandlet om et nyt forsvarsforlig. Her lægger regeringen op til at afskaffe den militære værnepligt.

Værnepligten i Beredskabsstyrelsen vil fra årsskiftet blive forlænget fra seks til ni måneder

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.