Selv om andelen af danske grøntsager med rester af sprøjtegift er tredoblet på fem år, bør man ikke holde sig fra at spise danske gulerødder, agurker og tomater.
- Man kan stadig trygt og roligt sætte tænderne i de danske grøntsager. Faktisk er det sådan, at hvis man vil spise sundt og sikkert, så er det lige nøjagtigt de danske grøntsager, man skal spise.
Det siger Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen.
- Man kan stadig trygt og roligt sætte tænderne i de danske grøntsager. Faktisk er det sådan, at hvis man vil spise sundt og sikkert, så er det lige nøjagtigt de danske grøntsager, man skal spise.
I en ny rapport med tal fra 2016 har Fødevarestyrelsen fundet rester fra sprøjtegifte i 27 procent af de danske grøntsager, skriver Politiken. Det er en tredobling i forhold til niveauet i 2011.
Styrelsen kan ikke redegøre for årsagen til stigningen - det vil kræve et meget stort udredningsarbejde, lyder det ifølge Politiken.
Niveauet af sprøjtegifte i danske grøntsager er dog stadig det halve af EU-gennemsnittet.
- Det er vigtigt at markere, at niveauet er under det, hvor der skulle være sundhedsmæssige risici, siger Erling Bonnesen, som også peger på, at måleapparaterne i dag er langt mere fintfølende end tidligere.
/ritzau/