V om sprøjtegift: Man kan trygt sætte tænderne i danske grøntsager

Der er sket en tredobling af pesticidrester i danske grøntsager de seneste fem år, viser rapport fra styrelse.

Selv om andelen af danske grøntsager med rester af sprøjtegift er tredoblet på fem år, bør man ikke holde sig fra at spise danske gulerødder, agurker og tomater.

quote- Man kan stadig trygt og roligt sætte tænderne i de danske grøntsager. Faktisk er det sådan, at hvis man vil spise sundt og sikkert, så er det lige nøjagtigt de danske grøntsager, man skal spise.

Erling Bonnesen,Miljø- og Fødevarerordfører, Venstre

Det siger Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen.
    
- Man kan stadig trygt og roligt sætte tænderne i de danske grøntsager. Faktisk er det sådan, at hvis man vil spise sundt og sikkert, så er det lige nøjagtigt de danske grøntsager, man skal spise.
    
I en ny rapport med tal fra 2016 har Fødevarestyrelsen fundet rester fra sprøjtegifte i 27 procent af de danske grøntsager, skriver Politiken. Det er en tredobling i forhold til niveauet i 2011.
   

Styrelsen kan ikke redegøre for årsagen til stigningen - det vil kræve et meget stort udredningsarbejde, lyder det ifølge Politiken.
    
Niveauet af sprøjtegifte i danske grøntsager er dog stadig det halve af EU-gennemsnittet.
    
- Det er vigtigt at markere, at niveauet er under det, hvor der skulle være sundhedsmæssige risici, siger Erling Bonnesen, som også peger på, at måleapparaterne i dag er langt mere fintfølende end tidligere.
    
/ritzau/
  

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.