V og DF: Regeringen skal sørge for bredbånd

Oppositionen vil have Regeringen til at tage ansvar for, at borgere i yderområderne får mulighed for bredbånd efter Skylines konkurs.

Flere borgere i landsdelen står med ene dårlige alternativer tilbage, når Skyline hiver stikket til Internettet på tirsdag. Flere steder er den eneste mulighed en langsom og begrænset forbindelse via mobilttelefon-teknologier.

V og DF: Regeringen må træde tilVenstre og Dansk Folkeparti kræver nu, at Regeringen tager ansvar, og sørger for at andre overtager forpligtelsen til at levere Internet i selv de yderste egne. Dansk Folkeparti er endda klar til at se på en eventuel økonomisk gevinst for det firma, der måtte påtage sig opgaven. Partiets folketingsmedlem Dennis Flydtkjær foreslår, at man kan øremærke 50 mio kr. til formålet.

 - Når markedskræfterne fejler så er det her altså et for vigtigt område til, at vi kan lade en hel befolkningsgruppe være uden Internet. Der synes jeg det er helt naturligt, at vi fra Christiansborg prøver at se, om vi kan finde en løsning, siger Flydtkjær.

Regeringen: Det er Internet-selskaberne der skal tage ansvar

Regeringen er dog ikke klar til at træffe politiske beslutninger for at sikre Internettet endnu. MF'er Simon Kollerup vil have teleselskaberne til selv at tage ansvar.

 - De firmaer har altså også et ansvar for at sikre, at der er internet dækning, lyder det fra socialdemokraten.