V: Lad økologer bruge sprøjtegift

Venstre vil give økologer lov til at bruge sprøjtegift i deres landbrug. Økologerne skal nemlig tage hensyn til deres naboers konventionelle landbrug.

I Venstres nye plan for et grønnere Danmark står der, at økologerne skal have lov til at bruge sprøjtegift, så ukrudt fra deres marker ikke flyve ind på naboens konventionelle marker. Venstres plan skulle hjælpe til, at økologernes naboer, skal sprøjte mindre. Men både økologer og konventionelle landmænd er i mod og vil holde sprøjtegiftene adskilt på hver deres mark.  Alt andet ville skabe forbrugertvivl om det økologiske produkt, mener de. Også den politiske opposition er i mod Venstres forslag.

- Jeg synes, der er noget Venstre slet ikke har forstået. Hvis forbrugerne skal have tillid til økologien, så skal det være helt klart, hvad økologi er, siger

Kristen Touborg fra SF til TV/MIDT-VEST.

Ændrer mening

Efter TV/MIDT-VEST i dag har taget sagen op, er Venstre dog kommet i tvivl.

- Planen har været diskuteret tre gange i Venstres gruppe, og jeg troede punktet om sprøjtegift i økologiske landbrug var blevet fjernet for længst, siger venstres Jens Kirk til TV/MIDT-VEST.

Se her interview med Venstres Jens Kirk:

[videonode #3296]


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.