Unge på gymnasierne opfordres til druk

Ny rapport tegner billede af gymnasier, der opfordrer til druk. Gymnasier her i landsdelen går ikke fri for kritik.

Festkulturen på landets gymnasier har udviklet sig til en drukkultur, hvor eleverne opfordres til umådeholden druk.

Sådan lyder konklusionen fra organisationen Alkohol & Samfund i en ny rapport.

Rapporten gennemgår hjemmesider, facebooksider og andre sociale medier, der omhandler fester og caféarrangementer for 142 danske gymnasier. Her er det samlede billede, at der bliver opfordret til umådeholden druk.
 

quoteVores kære ølmand har været nede i det allerhelligste for at grave efter guld. Guld fandt han ikke, men han fandt dog 25 kasser med grøn mokai, og det er jo næsten lige så godt. 

Thisted Gymnasium, festudvalget, TEU fest 80’erne 7. oktober 2015

Nogle gymnasier har ifølge rapporten et samarbejde med private diskoteker, der forsyner de unge med bustransport, adgangs- og drinksbilletter til afterparty.

Festudvalget på Viborg Katedralskole har blandt andet et forhold til det lokale diskotek Baileys. Udvalget modtager gratis Carlsberg og CUBA vodka merchandise fra diskoteket til festerne. Det annonceres på Facebook.

På Holstebro Gymnasium samarbejder Festudvalget PNA med det samme diskotek som Struer Statsgymnasium og annoncerer afterparty og bustransport til East-End, hvor eleverne kan gå ind aktivt og melde sig til.

- Det er helt sikkert noget, vi kommer til at diskutere fremover, og som jeg også mener, at vi bør drøfte, når vi mødes i Holstebro Uddannelsesråd, siger Hans Jørgen Vangsgaard, rektor på Holstebro Gymnasium til Dagbladet Holstebro-Struer.

TVMIDTVEST har tidligere lavet indslag om Musikteatret i Holstebro, der afholdte kæmpe fredagsbar for de unge:
 

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.