Unge misser session efter digital indkaldelse

4000 unge mænd er siden oktober indkaldt digitalt til session. Men cirka en tredjedel af dem er ikke mødt op. (Arkivfoto)

Unge misser i højere grad Forsvarets Dag eller session, efter at Forsvaret er gået over til at indkalde de unge via digital post. Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

Det kan i sidste ende koste en bøde eller resultere i, at man bliver hentet af politiet.

- Det er rigtig vigtigt, at især unge mænd i 18-års-alderen tjekker deres digitale post. Når vi indkalder til sessionsbehandling ved Forsvarets Dag, har de unge mænd efter loven mødepligt. Vi regner med at skulle sende omkring 3500 digitale indkaldelser hver måned fremover. Og der er ingen grund til at risikere bødestraf, når man relativt enkelt kan læse sin digitale post, siger major Enrico Schou fra Værnepligtssektionen i Forsvarsministeriets Personalestyrelse, FPS, i pressemeddelelsen.

Det var i oktober i år, at Forsvaret gik over til at indkalde mænd og invitere kvinder til session digitalt. Det sker som led i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.

Siden 5. oktober er omkring 4000 unge mænd blevet indkaldt, og indtil videre er omkring en tredjedel af dem ikke mødt op til deres session.

Enrico Schou forklarer, at udeblivelserne ikke udelukkende kan forklares med, at de unge glemmer at tjekke deres digitale post - nogle kan også bevidst have valgt at lade være med at dukke op.

Men Forsvaret kan konstatere, at antallet af udeblivelser er højere, efter at der er skiftet til digital indkaldelse.

Hvis man misser den første indkaldelse, får man sendt et nyt digitalt brev. Fortsætter udeblivelserne, kan Forsvaret i sidste ende vælge at give sagen videre til politiet, som kan udstede en bøde på 1000 kroner.

Mænd bliver indkaldt til den lovpligtige session samme år, som de fylder 18 år. Til sessionen vurderer Forsvaret, om de er egnet til at udføre værnepligt. Hvis de bliver bedømt egnet, trækker de et nummer, som afgør, hvorvidt de også skal aftjene værnepligten.

Kvinder har ikke værnepligt. De har i stedet værneret. Det betyder, at de bliver inviteret til session.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.