Unge bruger sommerferien på kristendom

Nogle unge tager med familien på sommerferie. Andre tager på Konfirmandkursus, hvor de 10 timer om dagen lærer om kirkeåret, helligånden og det sjette bud.

Mens størstedelen af landets 7-klasses elever holder sommerferie, er der i øjeblikket heftig aktivitet på Sædding Efterskole. 90 elever har gennem den sidste ni dage været samlet til Konfirmandkursus, hvor de bliver klogere på kristendommen.

- Jeg tror, det er vigtigt for dem at opleve, at de ikke bare er en minioritet. Men at der er mange ligesom dem, der også synes, det er vigtigt at prioritere kristendommen, siger Rasmus Houler, som er forstander på Sædding Efterskole. 

Konfirmationscampen er resultatet af et samarbejde mellem Sydvestjyllands Efterskole, Sædding Efterskole og Djurslands Efterskole. Udover intensiv undervisning i kristendommen, er det også en smagsprøve på efterskolelivet.

-  Det er et efterskolekursus, så de er jo kommet i skole igen. Det er ret intenst med meget undervisning og mange lektioner, siger Rasmus Houler.

Selvom undervisning ikke just rimer på sommerferie, er de mange timers kristendom, ifølge deltagerne, det hele værd.

- Jeg møder altid mange nye venner, siger Malthe Kasbjerg, som er en af de 88 deltagere på Konfirmandkursus. 

Konfirmationscampen slutter på lørdag, men inden da får de elever, der endnu ikke har sagt trosbekendelsen, også mulighed for at blive konfirmeret.     

 

90 teenagere bruger helt frivilligt en del af deres sommerferie på at gentage deres konfirmationsforberedelse.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.