Undrer sig over hovedskader: Hvorfor kun i Danmark?

Håndbolden i vores nabolande er ikke ramt af nær som mange hjernerystelser som i Danmark.

Flere danske håndboldmålmænd har de seneste år måttet holde lange pauser, fordi de har været ramt af en hjernerystelse.

Og det er tilsyneladende et problem, der er langt værre i Danmark end i vores nabolande, fremgik det onsdag af Håndboldmagasinet Kontra på TV 2 Sport.

 Den tidligere Bjerringbro-Silkeborg målmand Niklas Landin, der nu spiller for Kiel i den tyske Bundesliga, fortæller, at hjernerystelser slet ikke er et tema syd for grænsen.

- Der er ikke rigtig nogen, som sidder ude med hovedskader, og i min tid i Tyskland har jeg heller ikke oplevet nogen, der har været ramt af slemme hovedskader, siger Landin til TV 2 Sport.

Kontra omtaler mindst 11 tilfælde i herre- og kvindeligaen siden august 2015, hvor en målvogter har misset en kamp på grund af en hjernerystelse. I Norge og Sverige var der kun fire eksempler i samme periode.

Blandt de målmænd, der har måttet side ude med en hjernerystelse siden sæsonstarten 2015-2016, finder man ifølge TV 2 Sport Rikke Poulsen og Signe Brun fra Viborg HK. Søren Rasmussen fra Bjerringbro-Silkeborg, Thorbjørn Bergerud fra TTH Holstebro og den tidligere Holstebro-målmand Jonas Hansen, der nu spiller i Ribe-Esbjerg.

Efter at have været ramt af to hjernerystelser begyndte Jonas Hansen for et års tid siden at spille med en lille rugby-hjelm for at beskytte hovedet. Nu er han for tredje gang ramt af en hjernerystelse.

TV MIDTVEST sendte i februar 2016 dette indslag om, hvordan Dansk Håndbold Forbund reagerer på de mange hovedskader.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.