Ulven indskrives i skovplaner

For første gang indgår ulven nu i Naturstyrelsens driftsplaner.

Der skal tages særligt hensyn til ulvene i de midt- og vestjyske skove. Det fremgår af Naturstyrelsens driftsplaner for de næste 15 år.

Målet er især at passe godt på eventuelle ulveunger.

- Når vi lytter til vore naboer, så er erfaringen, at der er stor sandsynlighed for, at vi vil få ynglende ulve, lyder det fra Poul Ravnsbæk, der er skovrider ved Naturstyrelsen Midtjylland.

At ulvene yngler i de midt- og vestjyske skove er dog langt fra sikkert, men hvis det sker, kan det både blive på bekostning af naturarbejdet og skovens besøgende.

Kan påvirke skovens gæster

Hvem er det, der kan blive påvirket af den beskyttelse, som ulvefamilierne skal have?

- Det er både selve driften, fx at vi holder skovning tilbage i en yngleperiode i et område, hvor der er ynglende ulv, eller det kan være gentilplantningen eller pleje af naturen, vi venter med, forklarer han og fortsætter:

- Det kan også være friluftslivet, altså skovens gæster, vi vil prøve at kanalisere uden om et sådan område, eller flytte større arrangementer til en anden skov, lyder det.

I 2012 blev en ulv for første gange i 200 år spottet på dansk jord. Det var i Nationalpark Thy, da en ulv blev fundet død. Siden er ulven blevet spottet over det meste af Jylland.

Læs hele driftsplanen for skovene i Midt- og Vestjylland HER.

Se eller gense hele interviewet med skovrider Poul Ravnsbæk ved at klikke til højre i billedehjulet i toppen af siden.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.