Ulrik Wilbek efter dagens omikron-smittetal: - Jeg havde frygtet, at det var værre

Fra mandag til tirsdag er antallet af Covid-19-smittede med den nye omikron-variant steget fra 92 til 114 i Viborg Kommune. Borgmester Ulrik Wilbek havde frygtet, at tallene var værre.

Mandag var der 92 smittede i Viborg Kommune med den nye omikron-variant af Covid-19. Tirsdag er tallet steget til 114 smittede. Det oplyser borgmester Ulrik Wilbek (V).

- Jeg havde frygtet, at det var meget værre. Det er gået stærkt de andre dage, men smitten har ikke udviklet sig så eksponentielt, som man kunne have frygtet, siger han til TV MIDTVEST.

Som konsekvens af smitten i Viborg Kommune er der indkaldt til et orienteringsmøde med borgmesteren og de andre gruppeformand, hvor den nuværende situation skal drøftes.

Her vil man blandt at drøfte kommunens opfordring om, at nære kontakters nære kontakter ikke bør går i isolation. En opfordring kommunen kommer med for at kunne opretholde den kritiske infrastruktur på blandet andet plejehjem. 

- På orienteringsmødet forventer jeg, at der bliver udvist opbakning til vores nuværende strategi. Desuden forventer jeg, at de nuværende anbefalinger om isolation ændres. Mit gæt er, at andre kommuner formentlig står i den samme situation, som vi gør nu, og så giver det bedst mening at ændre anbefalingerne, siger Ulrik Wilbek. 

Opfordring til test

En julefrokost i oplandsbyen Hersom sidste lørdag har været en superspreder-event i Viborg Kommune. Søndag aften stod det klart, at i alt 53 af 150 deltagere ved festen var smittet med omikron-varianten.

Mandag var smittetallet så steget til 92, inden dagens tal nåede op på 114. Borgmesteren forventer, at de fleste af dagens smittede har været i en eller anden form for kontakt med de smittede til lørdagens julefrokost. 

- Jeg vil tro, at de fleste, der er testet positiv, er folk, der har fået en besked på deres telefon med en opfordring om at blive testet. Men der kan selvfølgelig også være folk, der blot lader sig teste uden en direkte opfordring, siger Ulrik Wilbek. 

Ifølge borgmesteren kan Viborg Kommune på nuværende ikke gøre andet end fortsat at opfordre folk til at blive testet. 

- I det seneste to år har jeg på en eller anden måde været konstant bekymret - også på hele sundhedsvæsenets vegne. Det her fører jo andre ting med sig, når eksempelvis operationer bliver udsat, siger borgmesteren.

Tirsdag er der registreret 6324 nye smittede i hele Danmark. Det er det højeste smittetal på et døgn i løbet af epidemien. 

Antallet af indlagte med Coronavirus er faldet med 3 til 465. Yderligere ni personer er døde.

3:15
Smittetrykket er nu så højt, at Viborg Kommune i dag har valgt at bryde retningslinjerne for isolation for nogle af kommunens medarbejdere, så borgere i ældreplejen stadig kan blive passet