Ulovligt fyrværkeri florerer i landsdelen

På under 15 minutter fik vi tilbudt ulovligt fyrværkeri på fire forskellige erhvervsuddannelser I Midt- og Vestjylland.

Det er nemt og hurtigt at skaffe ulovligt fyrværkeri.

På erhvervsuddannelserne i Herning, Holstebro, Skjern og Viborg gik vi ind på parkeringspladsen og spurgte tilfældige, om de kunne hjælpe os med at få fat i ulovligt fyrværkeri.

På alle fire skoler var vi på under 15 minutter enten i kontakt med folk, der kunne skaffe os fyrværkeri, eller nogen der kendte nogen, der kunne hjælpe os. Vi fik både tilbudt kanonslag og krysantemumbomber i flere forskellige størrelser.

- Det er selvfølgelig bekymrende, at det stadigvæk er så bekymrende at skaffe ulovligt fyrværkeri, siger Karsten Hansen, politiinspektør fra Midt og Vestjyllands Politi.

Fyrværkeri af en enorm styrke

Nytårsaften sidste år var ulovligt fyrværkeri skyld i 37 skader, hvilket svarer til cirka en fjerdedel af alle tilskadekomne.

- Grunden til at vi er bekymret over, at netop de her typer fyrværkeri florerer ude blandt unge mennesker og også rent faktisk i nattelivet, hvor der nogle gange er alkohol sammenblandet med det, det er jo farligeheden, og det at vi hvert eneste år erfaringsmæssigt ved, at folk kommer til skade. Og oftest taler vi jo om fyrværkeri, som har en enorm styrke, siger Karsten Hansen, politiinspektør fra Midt og Vestjyllands Politi.

Alt bliver beslaglagtI øvrigt forklarer politiet, at alt det ulovlige fyrværkeri, der bliver fundet, bliver konfiskeret på stedet og beslaglagt.

- Vi fører en total nultollerance overfor dem, vi tager med de her ting. Og vi er også interesseret i at høre fra folk, der har tip, forklarer Karsten Hansen, politiinspektør fra Midt og Vestjyllands Politi.

I morgen mandag d. 15. december begynder de danske forhandlere at sælge det lovlige fyrværkeri. Fra i år er det kun tilladt at fyre fyrværkeri af mellem d. 27. december og 1. januar.

04:11 Luk video