Uforsigtig omgang med ild gav bøder

Politiet skærper indsatsen overfor folk, som er uforsigtige i deres omgang med ild.

En mand i Ferring kan se frem til en bøde på op til 2000 kroner. Søndag eftermiddag var han i gang med at brænde plante-materiale af på sin mark, hvor ilden løb løbsk. Flammerne antændte en lade, som brændte ned, før det lokale brandvæsen nåede at redde den. Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Bjarne Askholm, oplyser, at manden vil blive sigtet for overtrædelse af barndlovgivningen.

Også i Nørre Felding kan en mand se frem til en bøde. Da han søndag formiddag ville afbrænde grene og haveaffald kom flammerne ud af krontrol, og et areal på 75 x 150 meter blev i førlge politiet svedet af.

Vagtchef Bjarne Askholm fortæller, at der igen i dag har været flere naturbrande i landsdelen. Syv i alt. Blandt andet er 200 kvadratmeter skov ved Vinderup blevet brændt af.

Politiet har været i kontakt med flere kommuner i landsdelen, men man har endnu ikke fundet det nødvendigt at udstede et total-forbud mod afbrænding.

- Vores opfordring er ikke desto mindre, at folk skal undlade at tænde ild. Brug kompostbunken eller genbrugspladsen, hvis haveaffaldet hober sig op, lyder rådet fra vagtchef Bjarne Askholm.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.