Udskældt lodslov vedtaget

Folketinget er kommet limfjordshavnene i møde i ny lodslov.

Selv om modstanden har været højlydt fra limfjordshavnene valgte folketinget onsdag at vedtage en ny lodslov. En lov, der i følge regeringen, skal styrke sejlads- og miljøsikkerheden i danske farvande.

Tilbage i maj advarede en række limfjordshavne ellers mod den nye lov, som de frygtede ville gå hårdt ud over de små havne.

- Vi er meget bekymrede, for i sidste instans kan det betyde eksistensen for Skive Havn og de andre vestlige havne, sagde havneadministrator Jacob S. Hansen, Skive Havn den gang til TV Midtvest.

Lods ombord

Bekymringen gik på, at den nye lov ville gøre det endnu sværere at få skibe til at benytte de små havne i fjorden, fordi det blev dyrere at bruge havnene i 12 af døgnets 24 timer.

- Det bliver simpelthen for besværligt og det bliver for dyrt. Og man vil finde andre havne eller andre transportkanaler, sagde Jacob S. Hansen for en måned siden.

I følge Erhvervs- og vækstministeriet er det nu landet i et kompromis, hvor havnene i 6 timer i døgnet skal operere på markedsvilkår, og altså en dyrere pris end resten af døgnet.