Tyskerne holder i kø for at komme på ferie i Danmark

Tyske turister er i så stor stil på vej på efterårsferie i Danmark, at der lørdag er lange køer ved flere af grænseovergangene.

Det seneste døgn er der registreret 370 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark, og langt størstedelen af landets 98 kommuner har ifølge Statens Serum Institut bekymrende høje smittetal. I alt er tallene for høje i 77 kommuner – syv af dem i Midt- og Vestjylland.

Men trods corona-udviklingen, så holder tyskerne i dag i kø for at komme ind i Danmark, og det kan se ud til, at de erhvervsdrivende og sommerhusudlejerne kan ånde lettet op; tyskerne kommer.

- Der er betydelig kø af indrejsende ved Kruså og Padborg grænseovergange og flere kilometer kø på motorvejen op til grænsen, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Politiet fortæller, at det er på grund af, at der er mange tyskere, der skal på efterårsferie i Danmark. De opfordrer til, at indrejsende finder alternative ruter – eksempelvis i Pebersmark og Sæd længere mod vest.

I flere tyske delstater er efterårsferien begyndt, og mange af tyskerne vil til Danmark og holde ferie i sommerhusene ved vestkysten. I dag er det også hellig- og lukkedag i hele Tyskland på grund af genforeningen mellem Øst- og Vesttyskland for 30 år siden, og det har altså fået mange tyskere til at sætte kursen nordpå.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.