Tyskere strømmer til: Vil holde jul i Danmark

Udlejningsfirmaerne har haft travlt i dag. En del tyskere har nemlig valgt at holde jul i Danmark.

I morgen vælger mange at holde jul hjemme hos familien, men det er langt fra alle.

Flere og flere vælger at tage familien med ud i et sommerhus til julefejringen, og det kan de mærke hos feriehusudlejerne. De melder om rekord i udlejede sommerhuse på vestkysten i år, og i dag er det især tyskere, der er tjekket ind.

- Det er fedt. Jeg tror, vi har cirka 10 procent flere ankomster i år end sidste år, fortæller bureauchef ved Esmark Feriehusudlejning i Søndervig, Eva Bækkegaard.

Familien Schreiber startede dagen med at hente et juletræ.
Familien Schreiber startede dagen med at hente et juletræ.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Klar til jul

Nogle af de tyskere, der er ankommet til Danmark i dag, er familien Schreiber fra Frankfurt. Der startede dagen ud med at hente et juletræ. De skal bo i sommerhus den næste uge og har brugt ti timer i en bil for at finde ro i juledagene.

- Der er så mange aftaler, når man er hjemme. Man kører til sin bror, sine forældre, til svigermor, og man er aldrig hjemme. Man er altid undervejs, fordi man vil være sammen med familien, fortæller Sonja Schreiber.

Det er netop muligheden for at komme helt ned i gear, som får de tyske juleturister til.

- Primært er det noget, de gør, for at komme væk fra hverdagens stress og jag og komme ud til havet og være nærværende med familien, forklarer Eva Bækkegaard.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.