Tykke hunde skal tabe sig med skridttæller

En sund hund er en tynd hund, og en tynd hund lever længere. Derfor skal en ny dims hjælpe hunde - og måske især deres ejere - med at holde formen.

Du har måske set pulsure eller skridttællere på motionister. De motionister er typisk mennesker og ikke hunde.

Men sådan er det ikke for Jane Frandsen og hendes hund Bella.

Her er det nemlig Bella, der er koblet til teknikken. En ny dims, også kaldet en PitPad, skal hjælpe hunde til at tabe de overflødige kilo.

Det sker ved, at PitPadden måler, mens hunden er aktiv, og så kan hundens ejer aflæse dagens indsats i en app på mobilen efterfølgende.

- Efter vi fik PitPadden, har det været en konkurrence i at opnå de ting, man skulle, siger Jane Frandsen, mens hun lufter hunden Bella.

- Det er ligesom med mennesker, når de får en skridttæller, så skal de også opnå 10.000 skridt hver dag. Bella skal gerne opnå de 40 minutters motion og samtidig se vægten gå ned hele tiden, fortsætter hun.

Bella begyndte at tage på, efter hun udviklede en allergi, som gjorde, at hun skulle have mere olieholdig mad. Og herefter har det altså ikke været nok kun at løbe rundt i haven.

Overvægt blandt hunde er et generelt problem

Bella er ikke den eneste hund, der har lidt for meget flæsk på sidebenene.

- Cirka hver femte hund er overvægtig. Og det kan være fra moderat overvægt til kraftig overvægt, så det er et stort issue, siger Lars Jørgensen, der er dyrlæge på Dyrehospitalet i Herning. 

quoteDet er en win-win stituation for os begge.

Jane Frandsen, hundeejer

- En overvægtig hund har en levealder, der er et år og tre måneder kortere end en ikke overvægtig hund, fortsætter han. 

Han mener derfor, at det er vigtigt, at man tager sig godt af sin hunds vægt, så man kan nyde dens selskab så længe som muligt. 

- Nogle tænker, at en godbid er en god belønning til hunden. Men måske er en gåtur en endnu bedre belønning, siger dyrlægen. 

Godt for både hund og ejer

Selvom man måske kan undre sig over, hvorfor det er nødvendig med en PitPad for at komme ud at motionere med hunden, har Jane Frandsen et godt bud på, hvordan det kan være. 

- Vi mennesker er nok lidt for dovne engang imellem, så det gik lidt udover hende, siger hun.

Og netop den teori bakker dyrlægen Lars Jørgensen fra Dyrehospitalet Midtvest i Herning op om.

- Jeg tror, at hunden er ligeglad med PitPadden. Det gode ved den er, at man kan få ejeren motiveret til at gå de ture, der skal til, siger han.

Og for Jane Frandsen er det ikke kun hunden Bella, der har nydt godt af den nye dims, der skal sikre et vægttab.

- Jeg har selv et handicap efter en trafikulykke, og jeg har et dårligt ben. Jeg har tidligere kun kunne gå to kilometer, før benet sagde stop, men det gør det ikke mere, siger Jane Frandsen.

- Nu kan jeg selv komme op på 3-4 kilometer, så det er jo ikke kun Bella, der får det godt af det, det gør jeg også. Så det er en win-win situation for os begge to, fortsætter hun.

Bella har tabt sig syv kilo, siden hun begyndte at gå med PitPadden.

Se indslaget om Bella og Jane Frandsen her.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.