TV MIDTVEST vinder to internationale priser

Journalister fra hele Europa har deltaget, men det er to TV MIDTVEST-journalister, der løber med titlerne for både Bedste Dokumentar og for Årets Skærmtalent i den internationale konkurrence Prix CIRCOM 2018.

I ”Lyden af Liv”, som er kåret til årets bedste dokumentar, følger seerne musikterapeut Jens Anderson-Ingstrups arbejde med demente på et plejehjem i Thy. Foto: Majbrit Oddershede Bach, TV MIDTVEST

Foran konkurrenter fra tv-stationer i 33 europæiske lande er det TV MIDTVEST, der løber med hele to fornemme internationale priser.

Majbrit Oddershede Bach vinder prisen for årets bedste dokumentar, og Katrine Fuglsang vinder prisen som årets nye skærmtalent.

Majbrit Bach under arbejdet med ”Lyden af Liv”, der har vundet årets Circom-pris som bedste dokumentar. Foto: Majbrit Oddershede Bach, TV MIDTVEST

Også TV MIDTVEST-dokumentaren ”Lyden af Liv” vinder den fornemmeste hæder i sin kategori, nemlig som bedste dokumentar.

I ”Lyden af Liv” følger tilrettelægger Majbrit Oddershede Bach musikterapeuten Jens Anderson-Ingstrup, der gennem musik og sang giver livskvalitet til fire stærkt demente plejehjemsbeboere på Vibedal i Thisted. Et rørende program, der viser næsten mirakuløse reportager og sekvenser, hvor de demente vågner op og synger med.

25:49

Kan man med musik give demens-ramte et bedre liv? Fire beboer på plejehjemmet Vibedal i Thisted får som et forsøg intensiv musikterapi.

Luk video

To ud af 11

Priserne uddeles af Circom, der er sammenslutningen af europæiske regionale tv-stationer, og selve prisoverrækkelsen finder sted i Leeuwarden i Holland den 24. maj.

- Det er en helt klar prioritet hos os at lave nogle tv-programmer og uddanne journalister og værter, der kan måle sig med de allerbedste. Også selvom vi blot er et mindre regionalt mediehus med små midler. Og netop derfor er glæden over priserne jo endnu større, siger direktør Lone Sunesen, TV MIDTVEST.

Katrine Fuglsang, vinder af årets Circom-pris i kategorien bedste skærmtalent. Foto: TV MIDTVEST

TV MIDTVEST er sammen med BBC alene om at vinde to af de i alt 11 kategorier.

- Vi har i det hele taget et stærkt, dygtigt og super engageret hold af medarbejdere på TV MIDTVEST, og jeg glæder mig over den internationale anerkendelse, som både Katrine og Majbrit får med Circom-priserne. Det giver helt klart energi til hele huset, siger Lone Sunesen.

Begrundelserne

  • Majbrit Oddershede Bach, født 1982, tilrettelægger og videojournalist på TV MIDTVEST. Uddannet fotograf fra Medieskolerne i Viborg i 2009 med elevplads på TV MIDTVEST. Født og opvokset i Thy, men bor nu i Holstebro med sin familie.
  • Det sagde de: Lyden af liv er et enestående portræt af den effekt musikkens magt kan have på demensramte. Det er et stykke konstruktiv journalistik, men en følelsesladet og opmuntrende oplevelse.
  • Katrine Fuglsang, født 1992, nyhedsvært på TV MIDTVEST og uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2015. Oprindeligt fra Frederikshavn, men nu bosat i Holstebro. Ansat som journalistpraktikant på TV MIDTVEST i 2013 – derefter som journalist – og fra 2016 som nyheds- og eventvært.   
  • Det sagde de: Katrine er en ung, talentfuld vært, som kan være vært for forskellige shows og programmer på en meget naturlig måde. Hendes evner er bemærkelsesværdige, når man tænker på, hun kun har været uddannnet som journalist i tre år.