TV MIDTVEST-dokumentar vinder international pris

Dokumentaren 'Det seje træk for Nicolai' har vundet prisen 'Bedste Dokumentar om en Minoritet i Samfundet' i den internationale konkurrence Prix CIRCOM 2020.

Journalister fra 33 lande i Europa har deltaget i konkurrencen om de internationale CIRCOM priser, og her har TV MIDTVEST vundet i kategorien 'Minorities in Society'.

Kategorien dækker over programmer, som handler om en minoriteter i samfundet, som eksempelvis Nicolai Bredahl og familien, som lever med de udfordringer, som Nicolais handicap har medført.

I konkurrencen har dommerne lagt vægt på, at minoriteter kommer til orde, ligesom de har bedømt dokumentaren for niveauet på produktionen og hvordan historien er fortalt.

Se her hvordan familien Bredahl reagerede, da de fik overbragt nyheden.

En historie om ikke at give op

Dokumentaren handler om Nicolai Bredahl og hans familie, og om at stå sammen som familie. For mens nogle familier giver op og går i stå, når ulykken rammer, så valgte familien Bredahl at gøre det modsatte, da Nicolai blev lam i det meste af kroppen efter en bilulykke.

quoteDet var dog utroligt, at en historie om sådan nogle bønder her i Vestjylland kan vinde sådan en pris.

Ole Bredahl

De fandt en fælles passion for traktortræk, som er blevet et sandt omdrejningspunkt for familien, og deres fortælling har nu vundet en international pris.

- Det var dog utroligt, at en historie om sådan nogle bønder her i Vestjylland kan vinde sådan en pris, det er jeg lidt overrasket over, fortæller Ole Bredahl med et smil.

Stort med anerkendelse

Det er journalist og tilrettlægger Majbritt Oddershede Pedersen, som står bag dokumentaren, og hun er glad for anerkendelsen.

- Jeg er selvfølgelig helt vildt stolt på TV MIDTVESTs vegne. At få international anerkendelse for vores arbejde er bare fedt. Men det der betyder mest for mig, er skulderklappet til familien og ikke mindst Nicolai, fortæller Majbritt Oddershede Pedersen.

Særligt det at få Nicolai til at åbne op og fortælle sin historie har gjort indtryk på hende.

- Han kan normalt ikke lide at være i centrum. Men fordi han vidste, at hans historie kunne hjælpe andre i samme situation, så valgte han at åbne op. Det har jeg stor respekt for, forklarer hun.

TV MIDTVEST fik i øvrigt en andenplads i kategorien bedste dokumentar for programserien 'Børnechok på Plejehjemmet'.

Begge programmer kan ses på TV MIDTVEST's Play-app.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Om TV MIDTVEST.