Turisterne strømmer til - overnatninger i Midtjylland slår rekord

Antallet af overnatninger er både steget i Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Det har været et godt år for turismen i Midt- og Vestjylland.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I 2019 var der samlet set 5,1 millioner overnatninger i Region Midtjylland og 4,8 millioner overnatninger i Region Nordjylland.

I Midtjylland er det en stigning på 10.489 overnatninger fra 2018 til 2019. Mens det i Nordjylland er en stigning på 173.034 overnatninger i samme periode.

Tallene dækker både over danske og udenlandske turister.

Det højeste antal nogensinde

For Region Midtjylland er overnatningstallene for 2019 faktisk de højeste, der er registreret siden 1992, hvor Danmarks Statistik begyndte at opgøre tallene.

Der er blandt andet sket en stigning i antallet af tyske turister. Det billede nikker man genkendende til hos Visit Denmark. 

- Tyskerne har igen genopfundet Danmark, og det er en stor del af forklaringen på den fremgang, vi har set sidste år, siger Jan Olsen, der er direktør for Visit Denmark, til Ritzau. 

Jan Olsen fra Visit Denmark hæfter sig også ved, at turisterne i højere grad er spredt ud over hele året end tidligere.

- Det er godt for Danmark, at turismen lever hele året. Det giver en bedre balance og skaber mere stabil beskæftigelse - især i yderområderne, siger han til Ritzau. 

I Region Nordjylland blev rekorden i antal overnatninger sat i 1997, hvor der var 5,2 millioner overnatninger i regionen.

På landsplan er antallet af overnatninger steget til 56 millioner. Det er en stigning på 2,2 millioner fra 2018.

I 2019 var der samlet set 5,1 millioner overnatninger i Region Midtjylland, og det er det højeste antal, der nogensinde er registreret.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.