Trusler, ID-falskneri og spritkørsel: Travl nat for Midt- og Vestjyllands Politi

Fem personer blev natten til søndag anholdt i det midt- og vestjyske natteliv.

Midt- og Vestjyllands Politi havde nok at se til natten mellem lørdag og søndag. Fem personer endte med at tilbringe natten i politiets varetægt. De kan alle se frem til en række sigtelser.

quoteDet er jo ofte spiritus eller narkotika, der gør, at folk ikke er i stand til at tage vare på dem selv. Når de ikke kan det og er til skade for sine omgivelser, så er vi jo nødt til at tage affære.

Jens Claumarch, Vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

Blandt andet endte en ung mand med at blive udsat for politiets peberspray, efter at han gentagende gange havde udsendt trusler til folk i Holstebros natteliv.

I selvsamme natteliv forsøgte en mand at snige sig ind på en beværtning med et falsk identifikationskort. Det blev dog opdaget, og politiet blev efterfølgende tilkaldt.

I Silkeborg kørte en asylant fra Holland spirituspåvirket rundt i bil. Det blev opfanget af en patruljevogn, men da bilen blev stoppet, forsøgte han at stikke af til fods. Politiet fik dog efterfølgende fat på den mandlige asylant, og han er nu i politiets varetægt.

- Det er jo ofte spiritus eller narkotika, der gør, at folk ikke er i stand til at tage vare på dem selv. Når de ikke kan det og er til skade for sine omgivelser, så er vi jo nødt til at tage affære, fortæller Jens Claumarch, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Det er primært i Holstebro, Herning og Sillkeborg, at Midt- og Vestjyllands Politi har haft noget at se til denne lørdag-nat. To af de fem personer er blevet løsladt igen, imens tre stadig sidder i detentionen.

- De ligger og afruser nu. Den ene af dem har forsøgt at sparke døren til detentionen op, men hvis det var lykkedes, ville det vist være første gang. Når vi vurderer, at de er mere klar i hovedet, bliver de afhørt, og så venter en række sigtelser formentlig på dem alle tre, fortæller Jens Claumarch.