Trods stort fald i tilskadekomne: Flere dræbt i trafikken i Midt- og Vestjylland

En ny opgørelse fra Vejdirektoratet viser, at der i 2019 var færre tilskadekomne i trafikken i Midt- og Vestjylland. Samme fald ses dog ikke i antallet af dræbte. Her hører politikredsen til blandt dem, hvor der er flest trafikdræbte per indbygger.

I 2019 blev 27 personer dræbt i trafikken, mens 347 personer kom til skade i Midt- og Vestjylland. Det viser en ny rapport over ulykker fordelt på politikredse fra Vejdirektoratet.  

- Antallet af tilskadekomne i Midt- og Vestjyllands Politikreds er faldet med 50 procent fra 2009 til 2019. Det gælder både blandt de lettere og alvorligt tilskadekomne. Det fald, der er i antallet af tilskadekomne, ser vi dog ikke for antallet af dræbte. Midt- og Vestjylland er den politikreds med det tredje højeste antal trafikdræbte per indbygger i 2019, siger Vejdirektoratets trafiksikkerhedsekspert, Marianne Foldberg Steffensen i en pressemeddelelse.  

Flest ulykker på landevejene

Tallene fra Vejdirektoratet viser også, at langt de fleste ulykker i Midt- og Vestjylland sker på landevejene. I 2019 forulykkede 63 procent af de dræbte og tilskadekomne i landsdelen i landzone, mens det på landsplan kun var 42 procent. Ud af de 27 dræbte mistede de 19 livet på landevejene.

- Midt- og Vestjyllands Politikreds har landets laveste befolkningstæthed på 62 indbyggere per kvadratkilometer, mens kredsen dækker over et stort areal med mange landeveje. Mange trafikanter vil derfor i højere grad færdes i biler eller andre motorkøretøjer. Det kan sagtens være medårsag til, at der i Midt- og Vestjylland er flere, der kommer til skade eller bliver dræbt i landzone i forhold til resten af landet, siger Marianne Foldberg Steffensen. 

Fakta om trafikulykker i Midt- og Vestjyllands Politikreds

Kedelig rekord

De unge mellem 18 og 24 år har en kedelig rekord i ulykkesstatikken. Her er de nemlig overrepræsenteret. I Midt- og Vestjylland udgjorde de 19 procent af de tilskadekomne og dræbte i 2019, selv om de kun udgør otte procent af selve befolkningen i landsdelen.

Tallene fra Vejdirektoratet viser også, at næsten hver fjerde ulykke i Midt- og Vestjylland i 2019 var en eneulykke. De udgjorde 24 procent af ulykkerne med personskade. På landsplan var det kun 17 procent.

Læs hele Vejdirektoratets rapport Ulykkestal fordelt på politikredse.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.