Trods coronakrisen er den store konkursbølge udeblevet

Når man ser på antallet af virksomheder, er risikoen for at gå konkurs den laveste siden 2015.

Selv om antallet af konkurser samlet set ikke er gået op, er der brancher, som kæmper hårdere end normalt (arkivbillede).
Selv om antallet af konkurser samlet set ikke er gået op, er der brancher, som kæmper hårdere end normalt (arkivbillede).
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Antallet af konkurser er fortsat ikke voldsomt berørt af coronakrisen.

Indtil videre er 3440 virksomheder gået konkurs fra marts og frem til oktober. Det svarer til 0,4 procent af alle registrerede virksomheder.

I årene efter finanskrisen var det samme tal 0,6-0,7 procent, mens man skal tilbage til 2015 for at finde et lavere tal med 0,3 procent.

- Der er dermed ingen tegn på, at covid-19-situationen generelt har medført en større konkursrisiko end i de foregående år.

- Hjælpepakkerne til erhvervslivet har sandsynligvis holdt hånden under mange virksomheder, men har dog ikke kunnet hindre en kraftig stigning i ledigheden.

Selv om antallet af konkurser samlet set ikke er gået op, er der brancher, som kæmper hårdere end normalt. Det påpeger Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Særligt serviceerhvervene er hårdt ramte, hvor vi finder rejsebureauer, restauranter og hoteller.

- Det er netop også her, vi finder den største risiko for konkurser. Det beskriver meget præcist den type af krise, som vi står i, der er drevet af smittefrygt og delvise nedlukninger særligt rettet servicedelen af erhvervslivet, siger han i en kommentar.