Tre vestjyske vognmænd tiltalt for brud på regler om dyretransport

I alt er 11 danske vognmænd og speditører tiltalt for brud på reglerne om dyretransport over otte timer.

Foto: Camilla Rønde / Ritzau Scanpix

En række danske vognmænd er nu tiltalt for mere end 1000 tilfælde af brud på reglerne for, hvordan dyr må transporteres i lastbiler. I alt er der tale om 11 vognmænd og speditører - heriblandt tre vognmænd fra Midt- og Vestjylland. Det fortæller DR Midt og Vest.

Det er meget sjældent, at der er over 1000 forhold i den samme tiltale.

Martin von Bülow, Advokaturchef, Fyns Politi

Ifølge politiet har vognmændene ikke overholdt reglerne om køre/hviletid, når de har transporteret levende dyr til udlandet på ture, der har varet mere end otte timer.

- Det er meget sjældent, at der er over 1000 forhold i den samme tiltale, siger Martin von Bülow, der er advokaturchef hos Fyns Politi.

Læs også Mere kontrol af dyretransport: - Brodne kar skal have gok i nødden

2 af de 11 dyretransportører er også tiltalt for ikke at have indsendt oplysninger fra GPS og logbøger til Fødevarestyrelsen. Derudover er de også tiltalt for at have for mange grise på for lidt plads.

- Der bliver nedlagt påstand om bødestraf. Ifølge vejledningerne er det sådan, at hvis man laver en enkelt overtrædelse, så giver det en bøde på 7000 kroner. Når vi så har at gøre med så mange forhold, så vil der selvfølgelig blive nedlagt påstand om en større bøde, men det er i sidste ende et rettens skøn, fortæller Martin von Bülow.

Der er ikke rejst tiltale for dyremishandling.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra de tiltalte vognmænd. Det er ikke lykkedes.